4 tips til belysning på hytta

13. apr 2023

Vi nordmenn er glade i å reise på hytta. Lys er viktig for trivsel, og grunnprinsippene for belysning er de samme over alt. God grunnbelysning og god atmosfære er viktig uansett, men kanskje ekstra viktig i en fjellhytte som ofte er noe mørkere enn en hytte ved sjøen.

Vi gir deg 4 gode tips til hvordan du kan lyse opp hytta.

1. God grunnbelysning - spotskinner til hytta

God grunnbelysning er viktig uansett, og grunnbelysning til hytta kan komme i form av spotskinner eller utenpåliggende downlights. God grunnbelysning er viktig på steder som i gangen hvor støvler og utstyr skal av og på, og i skibod hvor ski skal smøres og utstyr skal klargjøres.

Oz spotsystem fra Nordesign kommer i flere forskjellige modeller og passer fint inn på hytta.

spotskinne hytte

spotter til hytte


2. Lampen over spisebordet spisebordet skal dekke mange behov

Spisebordet på hytta brukes til mer enn bare måltider; her legges turplaner med kart og kompass, det konkurreres i kortspill og brettspill, det tegnes og males, og det jobbes, for hyttekontor har blitt en del av hverdagen. En taklampe som gir nedadrettet lys gir god belysning til alle disse gjøremål, og er lampen dimbar kan man selv bestemme hvilken stemning man ønsker seg.

taklampe til hytteAcorn fra Northern gir nedadrettet lys og passer godt inn på hytta

3. Leselamper til hytta

På hytta har man ofte litt bedre tid, og hva er vel bedre enn å synke ned i godstolen med en bok når kvelden kommer. En gulvlampe med nedadrettet lys gir både godt leselys og stemning til der den står plassert. Leselamper / sengelamper på soverommet er også viktig, for her leses jo både eventyr og bøker. Se våre leselamper her. 

 

4. Utelys til hytta

Vi ankommer ofte hytta sent på dagen, og et opplyst inngangsparti er fint for å få oversikten og vise vei i mørket. Å lyse opp utenfor en bod eller et anneks er også smart da dette er rom som blir besøkt ofte i løpet av et opphold. Se vårt store utvalg av utebelysning her.