Når god design møter god belysning

13. apr 2023

Er det én ting de aller fleste av oss synes er utfordrende ved valg av belysning, så er det nettopp det å velge den rette lampen som dekker akkurat ditt behov . En lampe er ikke bare en lampe, den skal si noe om oss og vårt hjem og den har også en meget viktig funksjon.

 

&tradition har nylig lansert noen nye lamper i sitt sortiment. To bordlamper, en vegglampe og en gulvlampe. Disse lampene er perfekte eksempler på når god design møter god belysning.

Visjonen til &Tradition er å ha fokus på den nordiske tradisjonen med å kombinere godt håndtverk med kunst, funksjon med form, og meningsfull bruk av materialer. Med respekt for naturen og design som er ment for å vare. &tradition streber etter å tenke nytt i forhold til måten man bruker materialene på og ikke minst produksjonsmetoden. Tradisjon og innovasjon går her som hånd i hanske.

 

Copenhagen SC15

Det er designduoen Space Copenhagen for &tradition som nå kommer med enda flere tilskudd til de veletablerte Copenhagen pendlene mange kjenner til fra før. Her i form av en funksjonell bordlampe med innebygget Led lys. Lampen er lett å plassere, på skrivebordet eller sidebordet, og hodet kan beveges for å styre lyset. Her får du både arbeidslys og generelt lys på grunn av det opalhvite glasset , og den kan i tillegg dimmes for stemningslys om kvelden. Den har en såkalt Dim-to-Warm teknologi som betyr at når du vil ha godt med lys så får du et klart hvitt lys, og når du vil ha stemningslys så vil lyskilden bli varmere og gulere i lyset i takt med at du dimmer den ned.

Tommel opp for innebygget Led lys! Både smart og energieffektivt.

Copenhagen SC13

Videre i rekken av nyheter lanseres det også en bordlampe med de samme fine egenskapene som SC15. Denne lampen kan dog ikke bevege skjermen, men den kan likevel fungere som skrivebordslampe på grunn av det gjennomskinnelige glasset. Enten du plasserer den på arbeidrommet eller i stuen så har du her en lampe som gir mye lys og som kan dimmes med "Dim-to-Warm" teknologi. Den dekker derfor flere behov enten du vil ha mye lys eller stemningslys.

En nydelig lampe kombinert med godt lys - det kan jo ikke bli bedre!

Her er også en vegglampe- Copenhagen SC16. Også med opalhvitt glass og dimmefunksjon.

Copenhagen SC16

Copenhagen SC14

Sist - men ikke minst en gulvlampe.

Gulvlampen deler de samme fordelene som bordlampene og vegglampen, men her får du enda mer lys. Med hele 1300 Lumen kan den lyse opp godt i rommet når en har behov for det, og den kan også dimmes ned til det varme behagelige stemningslyset.

Det er ikke så ofte man kommer over slike godtbiter av gulvlamper som ikke bare er eksempler på et godt og stilrent design, men som også gir et såpass godt lys! Verdt å merke seg.

Alle lampene finner du her.

 

Vi vil også trekke frem enda en nykommer som er verdt å ta en titt på. Lampen Journey som er designet av Signe Hytte 2018.

Signe Hytte jobber som Design Manager hos &tradition og har en finurlig enkelhet i sine design. Variasjoner over enkle geometriske former uten å gjøre for mye ut av det er hennes tankegang. Lampen hennes Journey er et fint eksempel på dette. En helt enkel rektangel møter en helt enkel sirkel og tilsammen blir det en elegant liten lampe som også kan dimmes. Denne lampen har også innebygget Led. Vi liker!

Disse lampene og flere nyheter finner du her.