La oss snakke om baderomsbelysning!

11. apr 2023

Skal du - eller er du i gang med å planlegge et nytt bad? For all del ikke glem belysningen!

Den er jo så viktig. Ikke minst er det helt essensielt å planlegge belysningen i god tid før snekkeren slår opp vegger og tak. Det er jo nettopp her man kan være litt kreativ og få ting akkurat slik man selv vil. Det er jo så mye spennende man kan gjøre med belysningen på badet. Man kan skape den rette stemningen bare ved å bruke en lampe, og ikke minst må man velge den beste belysningen for seg og sitt behov, enten man skal barbere seg, sminke seg eller unne seg et hjemmespa i rolige og dempede omgivelser.

Ved speilet er det kanskje ekstra viktig å være litt praktisk med belysningen. Man behøver lys for å sminke seg, lys for å barbere seg og godt nok lys for å sjekke at en har pusset tennene godt nok. Ved speilet er det faktisk best å ha lys på begge sider, for å få en jevn belysning uten skygger. Opalhvitt glass er da mest praktisk fordi en unngår å se rett på lyskilden, og det gjør lyset mykere for øyet og for ansikt.

 

Mange velger likevel å ha lys over speilet. Det fungerer fint det også, noen ganger veier en kul lampe rett og slett mer enn skyggene som faller under nesen. Og så er det faktisk slik at faller man først for en lampe, så er det nettopp den lampen man skal ha.

Og slik du ser på bildet under her så gir denne lampen en utrolig tøff effekt både på vegg og på speil. Denne lampen passer fint for den som vil ha en enkel og strømlinjeformet stil på badet, i tillegg til at lampen har energieffektive Led-dioder som er innebygget.

 

 

En helt annen trend på baderommene nå for tiden er messing.

Messing er jo HOT! Det er de små detaljene på badet som utgjør den store forskjellen, og vi bruker messinghåndtak, messingkran og messingdetaljer i dusjen. Og vi har selvfølgelig messinglamper til badet. Messing tilfører ekstra varme og glød til rommet, og vi har dem både i moderne og klassisk stil. se våre baderomslamper i messing her.

I det siste har også sort metall sneket seg inn i baderomsmiljøene. Sort metall er på full fart inn i trendbildet vårt nå, og vi følger selvfølgelig med i tiden med sorte lamper til badet. Det har jo blitt så populært med sorte smijerns glassvegger til dusjen, sorte armaturer og vasker, og prikken over i-en da må jo være disse lampene?

 

 

Hvem sa at en ikke kunne bruke vegglamper med tekstilskjermer på badet? Ikke vi ihvertfall!

Disse lampene fra Astro kommer i flere varianter og farger, og er godkjente for bad. Delikat og elegant.

 

I tillegg har vi endelig fått opp øynene for effektbelysning på badet. Har du plass og budsjett til å sette inn en vegglampe blir rommet et helt annet. En liten lampe som gjør mye ut av seg er Cube som du ser avbildet under her. Den skaper en flott lyseffekt på hele veggen og kan godt brukes på badet for å tilføre det lille ekstra. Den finnes i flere størrelser og farger og har også innebygget Led.

 

Northern har også kommet med en flott tak- og vegglampe nå. Nemlig Over Me. Det fine med denne, i tillegg til at den har delikate, runde former og kan romme mye lys, er at den kan brukes både som taklampe for generelt lys, men også som vegglampe. Den finnes i to størrelser og tre farger.

______________________________________________________________________________________________________

I tillegg til belysningen ved speil, og effektbelysning på vegg så må man ikke glemme den generelle belysningen. Den kommer som oftest fra tak, og i form av downlights eller takplafonder. Man må jo ikke alltid velge downlights på badet. det finnes flere tøffe taklamper som kan brukes på bad.

Har du alle disse tre lyskildene,- speilbelysning, effektbelysning og generell belysning på plass i rommet, så er du godt dekket for belysningen på badet ditt. Og kan du i tillegg dimme, så kan du veksle mellom mye og godt arbeidslys når du for eksempel skal vaske ekstra godt i krinker og kroker, til stemningslys når du skal unne deg en time i fred og ro i badekaret.

 

Se mer baderomsbelysning her.