Belysning til hytta fra Hadeland Glassverk

28. mar 2023

Skap magi på hytta med vakker belysning fra Hadeland Glassverk. Høsten nærmer seg og kveldene tilbringes mer innendørs, også på hytta, og hva er vel bedre enn å gi hytta et løft med fantastiske lamper fra Hadeland Glassverk?

Hadeland Glassverk krystallkuler Rav

Rav Krystallkuler 7 stk
Foto: @casachicks

 

Lysekrone på hytta

Krystallkulene som heter Rav henger nydelig på hytta til @casachicks. Ønsker du en ferdig komposisjon har Hadeland Glassverk sine dyktige designere satt sammen mange komposisjon som passer perfekt i form og farge.

Hadeland Glassverk krystallkule
Rav Krystallkuler 7 stk
Foto: @casachicks

Interiørstylist Marianne Haga Kinder har komponert opphengene med Skumring Krystallkuler. Marianne står bak interiørkontoen @inspirasjonsguidenorge. Krystallkulene er munnblåste og mønstrene er diamantslipt for hånd etter 250 år gamle tradisjoner på Hadeland Glassverk.
Design: Maud Gjeruldsen Bugge
Hadeland Glassverk Skumring krystall
Hadeland Glassverk Skumring Krystallkule
Hadeland Glassverk Skumring Krystallkule

 

 

Krystallballene munnblåses og håndpoleres på Hadeland Glassverk.
Kulene fås i 120mm, i mønstrene Optikk og Soda, i kuppelfarge klar og opphengsfarge sølv. Krystallballene selges med minimum 7 kuler.

Design av Jan Erik Sørumshagen.

Hadeland Glassverk Krystallball

Krystallball 7 lys

Spesialdesignet belysning

På Hadeland Glassverk har de en egen prosjektavdeling som utvikler spesialdesign, og i samarbeid med @ojdesigninterior har de designet denne fantastiske lysekronen som heter Glød. Den store baldakinen som er brukt her kan også kjøpes separat, og med baldakinen kan man sette sammen sin egne selvkomponerte lysekrone.

 

Lysekronen Glød gir et fantastisk løft til denne fjellhytta. Lysekronen er satt sammen av de klassiske Arkiv 4014-lampene som kommer i forskjellige farger og størrelser. Ta kontakt med oss for spørsmål.

Hadeland Glassverk lysekrone

Glød Lysekrone bestående av Arkiv 4014 - lamper Foto: @birgitfauske

 

 

Bordlampe på hytta

I 2019 startet Hadeland Glassverk å blåse liv i de norske designikonene fra tidlig 1900-tallet. På 1900-tallet fantes de kun som taklamper, men ble i 2019 utviklet til lekre bordlamper av industridesigner Anders Holmedal. Orginalformen til Arkivlampe 4218 ble designet i 1956.

Hadeland Glassverk Arkiv 4218

Arkivlampe 4218 er lekker den på denne hytta - og for en utsikt!
Foto: @avvendel

 

Taklampe på hytta

Den ikoniske Arkivlampen 4245 med dobbeltkuppel i røykgrå passer perfekt over en kjøkkenøy, som her på denne hytta. Lampe 4245 er designet av Arnulf Bjørshol i 1965. Den har en røykgrå ytterkuppel og hvit opal innerkuppel med ståloppheng.

Hadeland Glassverk Arkiv 4245

Arkivlampen 4245 med dobbeltkuppel i røykgrå
Foto: @anncjohnsen

 

Alle Arkivlampene munnblåses og slipes for hånd etter tradisjonsrike metoder av dyktige håndverkere på Hadeland Glassverk.

 

Hadeland Glassverk Arkivlampe 4006

Arkivlampe 4006 kommer i to størrelser og fem farger

 

Hadeland Glassverk, et førstevalg i mange hytter

På hytta til Johannes Høstflot Klæbo henger det flere lekre kombinasjoner av belysning fra Hadeland Glassverk. Hytta er fra @jorabygg.

Her er krystallkulelamper, Arkiv 4014 røykgrå og bordlampe Arkiv 4180 .
Lampene finnes i mange farger og størrelser. Fint, ikke sant?

 

Johannes Høstflot Klæbo Hytte

krystallkulelamper henger fint på kjøkkenet i hytta til Klæbo

 

Hadeland Glassverk Arkiv 4014

Arkiv 4014 her over kjøkkenøyen til Klæbo

 

Hadeland Glassverk Arkiv 4218

Arkiv 4180 passer perfekt inn på kjøkkenbenken

 

Hadeland Glassverk Arkiv 4178

Arkiv 4178 ved siden av sengen på hytta til Klæbo

 

De flinke lysedesignerne på Hadeland Glassverk har laget mange fine belysningpakker, du finner alle pakkene fra Hadeland Glassverk her. Og ønsker du å lage din helt egen sammensetning kan du kjøpe baldakin og henge inn krystallkuler etter eget ønske.