Sånn lyser du opp hytta

28. mar 2023

Hytteeiere er som folk flest: forskjellige. Noen vil ha det lite, enkelt og ujålete, noen vil ha det stort, avansert og eksklusivt. Vi har belysning til alle typer hytter og stiler, og i dette innlegget kan du la deg inspirere uansett hvilken stil du foretrekker.

 

Den moderne og funksjonelle hytta.

Den moderne og funksjonelle hytta har ofte et minimalistisk, lyst og nordisk preg. Denne hytta har et moderne uttrykk med rene linjer og naturlige materialer som passer like bra på fjellet som ved sjøen.

 

Clava Dine Eik

Clava Dine Wood-lampeskjermen er designet av en håndverksteknikk som krever en unik presisjon og nøyaktighet på grunn av den lille avstanden mellom hver lamell. Tre lamellene er laget av laserskåret ask og finér av eik med solid eik. Lampeskjermen skiller seg ut som et skulpturert designverk som skaper en lekende lysglimt på veggene i det omkringliggende rommet.

 

 

 

Diva gulvlampe

 

Diva gulvlampe fra Northern er en lampe designet for å ta sentrum, og som får sin tilstedeværelse til å føles. Divas særegne, spiralformede kurver bidrar til å spre lyset delikat ut i rommet. Gulvlampen kommer i eik og valnøtt. De to tresortene er nøye utvalgt etter deres evne til å kunne skape kurvede og skulpturelle former som forblir holdbare og sterke.

 

belysning hytte

Den minimalistiske Tilo-serien utstråler nordisk eleganse med et stringent design og rene linjer. Den smale lampeskjermen avgir et nøyaktig nedadrettet lys, og med det umiskjennelige karaktertrekket med ask og matt metall er Tilo den perfekte tilføyelsen i den stilige og moderne boliginnredningen. Pendelen har stor anvendelighet – bruk den på en rekke over spisebordet eller kjøkkenøya, til å lyse opp et mørkt hjørne i stuen eller ved siden av sengen i stedet for en vegg- eller bordlampe. Lampen kan brukes med og uten tretopp.

 

 

taklampe hytte

Acorn fra Northern ble designet av Atle Tveit i 2012. Lampens strømlinjede form er inspirert av en eikenøtt. Når den modne nøtten faller ut av skallet og den tomme toppen blir igjen. Den store, åpne formen på lampen gjør dette til en velegnet pendel til for eksempel spisestue eller kjøkkenbord. En får god lysspredning, og man kan ha mye lys i uten å bli blendet. Det følger med både eikedetaljer og valnøttdetaljer, slik at en kan velge hva man vil ha på lampen.

 

Den kontinentale hytta.

Den kontinentale hytta har et eksklusivt preg. Hytta til Johannes Klæbo har et tydelig kontinentalt preg, og se bare hvordan belysningen fra Hadeland Glassverk passer perfekt inn i hytta hans.

lamper hytta til klæbo

Arkivlampe 4014 munnblåses og slipes for hånd etter tradisjonsrike metoder av dyktige håndverkere på Hadeland Glassverk. Som eier av en arkivlampe får du et unikt produkt basert på lidenskapelig håndverk og norsk designhistorie.

 

taklampe hytte

Krystallkulene fra Hadeland Glassverk kommer i mange ulike farger og mønster og henger her i en fin kombinasjon over spisestuen på hytta til Johannes Klæbo. Se våre kombinasjoner her.

 

 

gulvlampe hytte

Oslo Wood lampen er en yndet lampe i mange hjem, og den passer også utmerket godt på hytta. Lampen kommer i flere forskjellige farger, både på skjerm og på ben. Se alle kombinasjonene her.

 

 

Soprano takpendel er en vakker og moderne taklampe i messing med 8 klare glass. Denne blir utrolig lekker over et spisebord eller over salongbordet. Lampen kommer i sort med røykfarget glass og i messing med hvitt glass. Se flere lignende lamper her.

 

bordlampe hytte

Roxy lampeserie er veldig populær og kommer i flere modeller; bordlampe, vegglampe, takplafond og takpendel. Roxy kommer også i flere størrelser.

 

 

 

 

belysning til hytte

Brooklyn 44 er en tøff bordlampe med et stort røkfarget glass. Bruk av dekorpære i denne gjør den til et flott blikkfang.
Lampen finnes i flere utførelser.

 

 


bordlampe på hytta

Lunden er en bordlampe i sort metall med skjerm i grå tekstil fra Marksløjd.

 

 

Den tradisjonelle hytta.

Den tradisjonelle hytta er bygget av solide materialer, har et tidløst uttrykk og passer like godt på fjellet som ved sjøen. Den tradisjonelle hytta har ofte gått i arv, og nye generasjoner ønsker kanskje å fornye interiøret for å gjøre den mer til sin egen. En tradisjonell hytte er lun og koselig og harmonerer med naturomgivelsene.

 

dovre lamper hytta

 

Dovre-serien er en serie lamper i moderne og rustikk utførelse. Lampene er rammet inn av sort metall og har klart glass. Lampene fra Dovre kommer som bordlampe, vegglampe og taklampe.

 

Lysekrone tradisjonell hytte

Cozy lysekrone - Takkrone fra Marksløjd med stamme i sort metall og åtte beige linskjermer. Lysekronen gir en lun og koselig stemning på hytta.

 

Dovre vegglampe

Dovre Vegglampe i svartlakkert aluminium og glass fra Marksløjd. 

 

 


 

Aurora taklamper i eik

 

Aurora takpendel er en moderne spilelampe med tre-skjerm laget av høykvalitets kryssfiner. Modellen finnes som enkel, dobbel og trippel i avlang eller rondel. Se de her.

 

Den eksklusive hytta.

Mange ønsker seg litt ekstra luksus på hytta, og gitt den tiden mange nordmenn bruker på hyttene sine er det ikke vanskelig å forstå at man ønsker å legge litt mer i det. Den eksklusive hytta gir gjestene følelsen av å være på hotell, bare enda litt bedre. Den eksklusive hytta har gjerne et maskulint preg, og det maskuline er lettest å få frem med mørke, kjølige farger, hvor interiøret har et rått og moderne uttrykk.

Flos lysekrone

Flos lysekrone 2097 ble designet av Gino Sarfatti i 1958 og har blitt et lampeikon. Dette er en tidløs og klassisk lysekrone som gir mye lys til rommet. Lysekronen passer perfekt i taket på den eksklusive hytta. Lysekronen kommer i flere forskjellige farger og størrelser. Her avbildet hjemme hos dyktige Lene S. Pedersen

 

Belysningspakker Hadeland

Klikk hjem den elegante krystallkulekombinasjonen Fjellglød, inspirert av fjellets gnistrende fargespill om høsten. Komponert av interiørstylist Renate Lorentzen. Krystallkulene er munnblåste og mønstrene er diamantslipt for hånd etter 250 år gamle tradisjoner på Hadeland Glassverk. Se flere belysningspakker fra Hadeland her.
 

Manola lysekrone

 

Manola er en moderne og eksepsjonell lysekrone som skaper en fantastisk atmosfære når den plasseres i stuen, entreen eller over spisebordet. Lampen har elegant utforming og passer godt over spisebordet eller under et høyt tak. Lysekronen kommer med 12 eller 20 armer, i flere forskjellige farger/materialer og kommer også med LED.

 


 

vegglampe hytte


Flos 265 vegglampe er tross sin alder like moderne og funksjonell i dag som den gang den ble designet av Paolo Rizzatto i 1973. Lampen er med sin lange arm og motvekt meget fleksibel og lett å dra ut over bordet eller sofaen, som den er lett å legge inn mot veggen igjen. Den er bevegelig i alle ledd, og kan svinges både opp og ned, samt til høyre og venstre. Man får et direkte lys med denne lampen, og derfor egner den seg spesielt godt som arbeidslys eller leselys.

 

taklampe på hytta


Heat taklampe minner om en glødende sky av flammer, og er et resultat av designerens eksperimenter med materialer og konstraster. Lampen er et syn og virkelig et blikkfang i rommet. Passer fint over spisestuen, under et høyt tak eller for seg selv i et hjørne av rommet. gir et lunt stemningslys, og vi anbefaler bruk av dekorpære i denne.

 

taklampe på hytta


Heat pendel er et stykke kunst og lampe på en gang. Heat er laget av rustfritt stål, og har et sølvfarget utseende som ser ut til å skimre når lyset skinner igjennom. Lampen endres i utseende når lyskilden er slått på. Når strømmen er avslått ligner lampen er sølvaktig sky som svever i rommet.
Heat pendel er tilgjengelig i tre størrelser og i sølv og messing.

 

Hero kommer som både takpendel og som plafond.Lampen gir et flott lys og vil bli et smykke i rommet. Lampen kan dimmes helt ned og tilpasses enhver anledning.

 

 

 

 

Vi har stort utvalg av spotter og downlights som passer til alle hyttestiler.

belysning til hytte

Oz Rcessed er en stilfull og enkel spot for innfelling.

 

Til slutt noen belysningstips!

  • Husk at spisebordet er midtpunktet for familiehygge og her skal det både spises, spilles spill og tegnes og males. Sørg derfor for at du har nok lys over dette bordet.
  • Et godt leselys ved godstolen eller ved sofaen er viktig når du skal sette deg ned for å lese en bok eller løse kryssord.
  • Bruk spotskinner der du har klær og utstyr, da finner du lettere det du leter etter.
  • Husk godt lys i boden, der smører du kanskje både ski og klargjør andre ting.