Bli med inn på soverommet til Instagrammer Lene S Pedersen

31. mar 2023

Gi soverommet ditt en innbydende hotellfølelse med lekre lamper.

Vi har fulgt Instagrammer Lene S Pedersen i mange år. Hun og mannen, Eskil H. Olsen pusser opp ett hus i Sandefjord. De har gått løs på rom for rom og gjør store deler av jobben selv. Det er veldig gøy å se hva de får til og de er til stor inspirasjon for mange. Lene har forkjærlighet for vakre lamper og vet hvor stor innvirkning de har på interiøret. Hun lar seg selv inspirere når hun er ute og reiser og bor på fine hotell. Lene og Eskil tar ideene med seg hjem og vi syntes soverommet deres har blitt til et flott og harmonisk rom, eller som en deilig suite hvor vi gjerne sjekker inn.

De har gått for den lukseriøse hotellfølelsen med ton-i-ton farger. Vakkert innbydende sengetøy og store gulvtepper som det er deilig å trå på. De har malt veggene beige og taket er malt brunt for ekstra lunhet. Lange gardiner i flere lag kommer også snart inn. Selvsagt må vi nevne lampene, her ser man hva lamper gjør med ett rom. De gir soverommet varme og karakter. Rett og slett prikken over i´en. Et rom vil føles veldig upersonlig og kaldt før lamper er på plass.

Vi anbefaler dekorative flotte lamper på nattbordet. Har man behov for mer sentrert leselys kan man alltid supplere med en liten lampe på veggen eller i sengegavlen. I tillegg til at lamper skal være dekorative og passe til resten av stilen i soverommet, bør lampene også ha en viss grad av «nytte». F.eks vil mange foretrekke lamper som kan gi godt med lys når man skal finne frem i garderoben.

Snoopy Bordlampe fra Flos, kjøpes her

Lene og Eskil har lamper på nattbord og i taket over sengen. De har satt inn spotter og lyslist i taket som belyser vegger, hjørner og bilder. De bruker en fin kombinasjon av utenpåliggende og innfelte spotter. I tillegg har de plassert en gulvlampe som ett flott element ved siden av stolen i hjørnet.

Man forandrer fort uttrykket på soverommet ved å bytte ut lamper. Man må ikke alltid kjøpe nye, man kan også flytte litt rundt på de man har.

Gatto Bordlampe fra Flos, kjøpes her

Å få "hotellstilen" på soverommet handler om å skape en avslappet og harmonisk følelse, ett sted man har lyst til å være og ett sted man senker skuldrene og slapper av.

Tips! Har du ikke dimmer så du får regulert lyset kan vi alltid anbefale våre smart-pærer som kan styres fra telefonen. Nå er det slutt på kompliserte dimmebrytere som må monteres på vegg eller ledning. Perfekt for deg som ønsker å dimme til stemningslys uten å måtte skifte bryter.

Viscontea Taklampe som henger over sengen hos Lene og Eskil gir godt generelt lys når man ønsker det og er nydelig å dimme ned for rolig kveldsstemning.

Viscontea Taklampe fra Flos, kjøpes her

Se flere lamper fra Flos her.