Fin belysning på soverommet

11. apr 2023

- Finn roen på soverommet med den fineste belysningen -

Vi tilbringer ca 8 timer i sengen i døgnet. Hele 1/3 del av livet vårt! Da er det ikke så vanskelig å forstå at de fleste vil gjøre soverommet sitt så innbydende og behagelig som mulig å være. Sengen er kanskje det aller viktigste på soverommet. Her skal vi jo ligge godt og drømme søtt. Men mange av oss liker også å koble av en ledig stund på sengen sin en søndagsettermiddag. Og noen liker å lese litt i en god bok før lyset slås av. Lys er derfor også en svært viktig del av soverommet. Ja for man har mange forskjellige behov for lys også her. Man skal ha leselys, generelt lys og ikke minst stemningslys når en vil falle til ro for natten. Kanskje din bedre halvdel ikke er så glad i at du har leselyset på om kvelden, og plages av det? Da er det spesielt viktig å tilpasse lampene ved sengen til akkurat ditt og deres behov.

Leselampen som ikke plager sidemannen har gjerne et direkte lys, som ikke sprer lyset til sidene og som gir et godt leselys. Som for eksempel denne fra Marksløyd. Det er fint å kunne bevege lampen slik at lyset faller akkurat der du trenger det, og ikke minst er det greit å kunne dimme lyset så det ikke føles så skarpt om morgenen når øynene dine har vent seg til nattemørket. Vi har et stort utvalg av vegglamper til soverom her.

 

 

Kanskje du har litt liten plass på soverommet? Og nattbord tar for mye av gulvet? Da er det fint å kunne henge opp nattbordet på veggen, og enda finere er det når nattbordet og lampen kommer i en og samme sak! Nytt og trendy er nettopp disse flotte kombinerte hylle og lampe fra Marksløyd. De passer fint inn der det er liten plass, og du får akkurat nok plass til både boken og brillene dine.

 

 

Lampen du ser under her er ideell for dekorative lyspærer. Vi har så mange fine lyspærer i alle slags former og varianter nå, så her er det bare fantasien som setter grenser. Med slike lyspærer er stemningen satt med en gang. Glødepærene har lik farge på lyset som et stearinlys, og når den dimmes ned på det svakeste er det nettop det det blir. Et elektrisk sterarinlys. På full styrke får du generelt lys. I tillegg er det faktisk en USB tilkobling innebygget i disse hyllene så du kan lade telefonen din samtidig! Smart- ikke sant?

 

 

Har du god plass på soverommet er det ikke noe som er hyggeligere enn å ha en vegglampe i en mørk krok eller over en kommode. Slik øker du romfølelsen også - kun ved hjelp av lys! Denne lampen du ser under her er trukket med tekstil og gir en lun følelse til soverommet.

 

 

En annen variant er en lampe som både gir hyggelys, men som også gir leselys! Enda et eksempel på god design som dekker flere behov. Leselampen kan styres dit du vil, og den har sin egen bryter slik at du kan ha på leselyset uavhengig om den andre er på eller ei. Tekstilskjermen gjør lyset lunt og en får generelt lys i tillegg til leselys. 

 

 

En annen trend i tiden er å rett og slett henge en enkel pendel fra taket ved sengen. Her også er det glødepærene som står i fokus. Enkelt og dekorativt.

 

 

Se vårt utvalg av lamper til soverom her.

Ha en riktig god natt!