Gubi - designbelysning på sitt beste hos Lightup.no

13. apr 2023

Helt siden 1967 har det danske designfirmaet Gubi skapt fantastiske lamper og møbler. De har siden oppstarten rukket å bli en av de ledende stjernene på den danske design himmelen, og vi er spesielt begeistret for hva de har gjort for belysning. Gubi har et noe mer kontinentalt, romantisk eller glamorøst preg enn hva man ofte forbinder med klassisk skandinavisk design. Det er noe av det som gjør deres lamper unike. Deres suksess bygger på bruken av både relansering av gamle modeller og banebrytende nye klassikere. Dette gir et gjenkjennbart utrykk med forankring i historien, samtidig helt klart en del av fremtiden. Vi i Lightup har elsket Gubi sine lamper siden vårt første møte og blir aldri lei av f eks Multi-Lite, Semi Pendant eller den stilsikre bordlampen Gravity.

 

Av andre favoritter må vi trekke frem H2O bordlampe og den vakre vegglampen Cobra. Gubi er for oss designbelysning av beste sort. Gubi har også vært gode på å lage forskjellige utgaver av sine designklassikere. Du kan f eks belyse stuen med både bordlampe og gulvlampe av Gravity, eller hva med både pendel og bordlampe i form av ikoniske Multi-Lite? Her er også mulighetene mange i forhold til valg av farger og materialer.

 

En annen moderne Gubi klassiker som fungerer i absolutt alle rom, som gulvlampe, vegglampe og bordlampe, er BL-serien eller Best Lite som forkortelsen står for. Et passende navn på en evig aktuell og populær lampe. Du får de alle her hos Lightup.no