Lyspærer i alle varianter!

11. apr 2023

Aldri før har vi hatt så stort utvalg av lyspærer. Ikke rart mange føler seg forvirret og vet ikke helt hvordan man skal finne rett pære. Det er jo så mye å tenke på og så mange varianter og farger og lysstyrker og lysfarger. En blir rett og slett forvirret, og det er mye informasjon som skal tolkes på pakningene til lyspærene.

LED dekorpærer gir stemningsfullt og dekorativt lys til ethvert rom. Disse pærene bruker LED-teknologi som er energieffektiv og holdbar. Finnes i ulike former, størrelser og farger for å passe inn i enhver innredning. Skap den perfekte stemningen med dekorpære, se det store utvalget vårt her.

Har du behov for en Led pære som gir mer lys og som kan dimmes med en vanlig dimmer for led, så har vi stort utvalg her. 

Sett farge på hvilket som helst rom med pærer fra Philips Hue som gir fra varmhvitt til kjølig hvitt lys samt 16 millioner farger. Bruk Bluetooth til umiddelbar styring av lyset i et rom, eller koble til Hue Bridge for å låse opp alle funksjonene. Se alle Smartlyspærer her, fra både Philips Hue, WiZ og Nordlux.
Vi har også morsomme disco-lyspærer.

 

Enkel forklaring på hvordan lese informasjon på Led lyspærer

 

Led Filament = led pære som ser ut som glødepære

Lumen = målt lysmengde Vi kan ikke måle lysmengden i watt da led pærene bruker mye mindre watt enn det de gamle pærene gjorde. Vi må derfor forklare lysmengden i lumen. (Eks. en 40w glødepære tilsvarer 450 Lumen)

Kelvin = Farge på lyset Er lyset varmt og gult (2500 kelvin) eller mer hvitt (3500 Kelvin) De gamle glødepærene hadde 2700 Kelvin, og det er det de fleste foretrekker å bruke nå også. I Norge foretrekker de fleste en varm farge på lyset hjemme i boligen sin, i motsetning til mange sydlige land der de foretrekker kaldere lys. Dette skyldes nok det kalde klimaet her i Nord. Vi liker å ha det varmt og hyggelig i hjemmene våre. Verdt å merke seg så blir en mer våken i kaldere lys, slik at på kontorer og i offentlige rom så er det å foretrekke et hvitere lys. Jo lavere Kelvin jo gulere lys, jo høyere jo hvitere.

Watt = mengde strømforbruk

Dimming = ikke alle ledpærer kan dimmes. Kan pæren dimmes så skal det stå merket på pakken

Dim to Warm/ Warmglow = pære som blir gulere og varmere i lyset når du dimmer

Levetid = hvor lenge pæren skal virke. Alt fra 10 000 timer og 25 000 timer er normalt for en Led pære

Eksempel:

Se på pakken under. Her kan man lese seg frem til all informasjon om pæren. Det står opplyst 4 watt/ 20 watt noe som betyr at pæren bruker kun 4 watt men lyser tilsvarende en 20 watts pære. Den har også 320 Lumen i lysmengde.

Videre står det 25 000 timers levetid, og 2800K betyr at fargen på lyset tilsvaerr Kelvin på 2800 altså en varm hvit farge på lyset. Det står også opplyst hva lyspæren heter, altså GU10.

Det står ingenting om dimming, ergo er den ikke dimbar. Generelt sett er ikke-dimbare led pærer rimeligere i pris enn dimbare.