Belys terassen din i sommer!

11. apr 2023

Nå er sommeren like om hjørnet, og de fleste av oss er i full gang med å innrede og gjøre i stand uteområdet vårt for sesongen. Enten det er en liten altan, en større terrasse eller en hel hage så er det ingen tvil om at vi innreder like mye ute - som inne. Uterom er det nye innerom, og skillet mellom disse to viskes mer og mer ut.

 

Cebu pendel finner du her...

Vi skal sitte behagelig på gode stoler, og slenge oss ned på en myk sofa etter grillmaten, og aller helst vil vi kunne bruke uteplassen vår langt ut i de sene nattetimer. Så - naturligvis er både design og belysning en svært viktig del av uteområdet vårt. Ikke minst om en vil sitte ute en sen sommernatt.

Led-baller finner du her.

Det finnes et hav av forskjellige utelamper som kan monteres på vegg, i taket eller som stolper langs gangveiene. Men nå kommer det mer og mer av slynger, pendler, bordlamper og lysende dekorelementer man kan bruke ute etter behov. Et godt opplyst uteområde, vil virke mye større fordi blikket trekkes utover, og dermed økes romfølelsen. Har du også innredet uteområdet ditt med møbler og planter, og belyser deretter, vil inntrykket være en helt annen, enn om man ikke ser annet enn stummende mørke.

 

Man trenger lys for å se hvor man går, og man kan bruke lys for å rette fokus på det man vil fremheve. Har du mulighet til å henge en stor pendel over spisebordet, vil man kunne skape en egen sone i uterommet. Eller om du henger en lang slynge med lyspærer blant trærne der du skal ha hagefest, så vil også det gi en helt egen stemning.

Lysslynger

Har du et flott gammelt tre, eller et bugnede blomsterbed, kan disse være fine å belyse og sette fokus på. Eller om du har en naturtomt med en fjellknaus, eller en pent opparbeidet sti. Lamper plassert ute i terrenget vil gi en flott stemning, og bli et blikkfang i en ellers mørk hage.

Led-baller finner du her

Rett lys gir rett fokus og skaper en helt annen stemning enn når det er nesten ingen belysning i det hele tatt. Ikke minst kan man nyte uteplassen sin lenger om kveldene når mørket sniker på igjen.

Her er noen gode råd for deg som vil planlegge uterommet ditt :

1) Tegn opp uteområdene , planlegg hva du vil ha belyst.

2) Ta med deg en lommelykt ut i mørket, og prøv deg frem!

3) Planlegg funksjonslyset først. Det vil si områder der lyset har en viktig funksjon. Som å lyse opp gangveier, trapper, inngangsparti eller ved garasje. Det aller viktigste er at du ser hvor du skal gå!

4) Hva er det du ønsker å fremheve i hagen din? Et pent tre, et lite dukkehus eller en liten dam blir veldig stemningsfullt med belysning på. Sett lys på det du ønsker å fremheve.

5) Tenk på fra hvilken vinkel du vil se det som skal belyses fra. Skal du se det fra stuevinduet? Fra innkjørselen? Fra gata?

6) Belys området der dere har utemøbler og grill også. Så har man mulighet til å sitte lenger ute en sen sommerkveld, og utover høsten. Kan du bruke en slynge, en pendel over spisebordet, eller kanskje en tøff gulvlampe i et mørkt hjørne?

7) Få hjelp med riktig type lyskilde! Det finnes mange typer lyskilder som bruker lite strøm og som varer lenge. Noen slår seg på når det blir mørkt også. Ikke minst er det viktig å få hjelp til å velge rett pære med rett lysstyrke og rett farge på lyset.

8) Boligen din kan også belyses utenfra. En lang vegg kan brytes opp med en lang lysstråle, eller en opplyst veranda kan virke ekstra imøtekommende og hyggelig.

Sjekk ut vårt utvalg av utelamper her, og litt ekstra koselig på terassen din blir det med disse her..