Flos Skygarden taklampe - hagen i skyene!

31. mar 2023

Er det en lampe som er verdt litt ekstra oppmerskomhet , så er det Skygarden fra Flos. Denne lampen ser kanskje litt enkel ut fra utsiden, men ikke la deg lure. Det er når du titter inn under lampen at man virkelig får en liten åpenbaring. Den er nemlig en liten mini utgave av et stukkatur tak!

Flos Skygarden

Det er den nederlandske designeren Marcel Wanders som har gitt form til denne fantastiske lampen. Marcel er en produkt- og interiørdesigner som har designet for kjente merker som Flos, Alessi, Puma, KLM, MAC, Cappellini, B&B Italia og mange fler. Han er også artistisk direktør og en av grunnleggerne bak konseptet Moooi, som leverer belysning, møbler og interiør.

Marcel har også utstilt noen av produktene sine på museum MoMA New York, The Stedelijk Museum, Amsterdam samt The V & A Museum, London.

Selv sier han om lampen: "I mitt forrige hus hadde jeg et antikt fantastisk dekorert stukkatur tak. Jeg kalte det mitt Skygarden- hagen i skyene. Det så alltid like fint ut, selv om jeg ikke hadde grønne fingre eller tok særlig vare på det. Ikke trengte det vann eller sollys, og det trengte kun det elektriske lyset under det. Jeg elsket taket så mye at da jeg skulle flytte kunne jeg ikke forlate det. Jeg måtte finne en måte å ta det med til mitt nye hjem på. Dette flotte stykket historie, er nå skjult inni en minimalistisk arkitekturisk sfære i hjertet av mitt nye hjem der jeg kan nyte det med venner."

Flos skygarden taklampe

En fin beskrivelse av lampen synes vi. For den er virkelig vakker, og man må nesten oppholde seg under den for å nyte synet og den herlige atmosfæren. Lampen henger utstilt her i butikken, og det er virkelig morsomt å se på kundene våre når de setter seg ned på krakken under lampen, og oppdager vidunderet som henger over dem.

Oppdag lampene her!

Flos skygarden taklampe