Lightup gir deg tips til utebelysning

11. mai 2023

Utendørsbelysning

pullertlightup.jpg

Å ha riktig utebelysning er minst like viktig som å ha riktig belysning innendørs. Utebelysning bidrar til å skape et tryggere utemiljø ved å øke synligheten. God belysning rundt inngangspartier, stier, og mørke områder reduserer risikoen for fall og skader og hindrer potensielle inntrengere. Med riktig utendørsbelysning føler folk seg generelt tryggere i sitt eget hjem og nabolag. 

Utebelysning kan forbedre utseendet på eiendommen din ved å fremheve arkitektoniske trekk, landskapsdesign eller hageområder. Ved å bruke riktig lyssetting kan du skape en inviterende og hyggelig atmosfære. Med riktig belysning kan du utvide bruken av uterommet ditt. Du kan nyte kveldene og utendørsaktiviteter som grillfester, sosiale sammenkomster eller en rolig kveld på terrassen, selv etter at solen har gått ned.

 Lightup har stort utvalg av utebelysning, og vårt store utvalg av utelys inkluderer utebelysning til inngangsdør, innkjørsel og garasje, samt hage og terrasse. 

Før du velger utendørsbelysning til huset og hagen din, må du finne ut hvor du trenger lyset, og hva slags lys det skal være. Å dele utearealet inn i seksjoner og vurdere behovet fra seksjon til seksjon kan være til stor hjelp. En seksjon kan være:

· Inngangsdøren

· Oppkjørselen

· Garasje og bod

· Terrassen

· Hagen

Utendørsbelysning ved inngangsdøren

Ved inngangsdøren trenger du god og funksjonell utendørsbelysning som lar deg finne veien, slippe deg inn og se trinn eller trapper. I tillegg er det viktig at lyset får deg og dine gjester til å føle seg velkommen. En opplyst inngangsdør kan også øke følelsen av sikkerhet når du kommer hjem i mørkere timer, i tillegg til at du kan se hvem som ringer på døren. Velg enten et veggarmatur montert ved siden av døren - eller to hvis du vil ha mer lys og symmetri. Et utendørs lysarmatur justert sentralt over inngangsdøren er også et alternativ. Vi har et stort utvalg utelamper i alle prisklasser og modeller.

DL31 utelampe.jpg

Se her for klassiske vegglamper.

utelampe opp/ned.jpg

Se her for utelamper med opp/ned lys.

utelampeveggskjold.jpg

Se her for veggskjold/taklamper.

 

Lys opp innkjørselen

I oppkjørselen er det også viktig å bli ønsket velkommen av god belysning som indikerer veien til huset. Vegglamper kan installeres hvis du har en vegg eller et gjerde. Hvis du har en smal innkjørsel, kan det være lurt å bruke spotlights i bakken - spotlights kan fungere som orienteringslys. Hvis du har en bredere innkjørsel, kan du installere pullerter eller hagestolper for å vise vei til huset. Det er en god ide å belyse oppkjørselen - for din egen skyld, og fordi det har en forebyggende effekt.

Belysning i garasje og bod

I garasjen trenger du funksjonell utendørsbelysning for å finne frem, for arbeidslys og for når ting skal bæres til og fra bilen. Det samme gjelder i skuret, som kan brukes som arbeidsplass, hvis det er behov for lys for å parkere sykkelen, eller hvis du trenger å finne noe i fryseren. Det kan være en god løsning å montere spotlights (godkjent for utendørs bruk) i garasjetaket, forutsatt at forholdene er riktige. Du kan også montere utendørs taklamper eller vegglamper på veggene i garasjen. Vi selger også godt med utelamper med bevegelsessensor som vil slå seg på når det er bevegelse i nærheten. Sensorlamper er både smart og praktisk, pene har de blitt å se på også. Vi har et fint utvalg av sensorlamper for utendørs bruk. Se våre sensorlamper her.

Lys i hagen og belysning på terrassen

Vi ser i økende grad på hage og terrasse som et ekstra rom, og dekorerer gjerne med detaljer som gjenspeiler husets øvrige rom. Utelys spiller en viktig rolle - det er praktisk etter mørkets frembrudd, i tillegg til at det gir kos og atmosfære.

Du kan velge utendørsbelysning ut fra hva du vil belyse når du sitter ute, men også ut fra hvordan du ser hagen fra innsiden av huset. Når de mørke stedene i hagen og rundt huset er opplyst, ser utearealet større ut og du utnytter hagen bedre.

Garden 24 er feks et lyssystem beregnet til utendørsbruk. Dette er et enkelt plug and play system hvor alle Garden 24-produkter er utstyrt med 2x30 cm kabel; inn- og utgående kabel, for å enkelt kunne viderekoble flere enheter. Enkelt å montere - Du behøver ingen forkunnskaper, spesialverktøy eller elektriker for å montere Garden 24-systemet. Dette er en enkel og fin måte å belyse hagen på. Se Garden 24 systemet her.

garden24.jpg

På terrassen kan for eksempel spotlights i bakken installeres i flisene eller i terassegulvet. Dette skaper en vakker og stemningsfull utendørsbelysning.

Solcelle.jpg

Belysning som går på solcelle er en enkel måte å lyse opp hage og terrassen, se her for utvalget vårt.

Hvis du vil ha en mer fleksibel belysning, kan Nordlux Kettle være et alternativ.

Kettle fra Nordlux - Så mange muligheter!

Hytte ved sjøen

utelampervedsjøen.jpg

Vi har et stort utvalg av utebelysning beregnet på å tåle det hardføre været ved kysten, dette er lamper som er laget for å tåle å stå ved kysten uten å ruste, flasse eller korrodere. Vi har en fin samling her.

Hos Lightup.no finner du utebelysning i alle varianter, om du søker moderne eller klassiske utelamper finner du det hos oss. Vi har utendørs belysning fra en rekke kjente merkevarer som Nordlux, Norlys og Konstsmide som alle er designet for å tåle den skandinaviske vinteren. Vi har også et stort utvalg av utelamper i kobber, noe som er utrolig lekkert på fjellhytter.

Se Lightup sitt enorme utvalg av utebelysning her.