Louis Poulsen hos Lightup

31. mar 2023

Lampene fra Louis Poulsen er anerkjent verden over og har en lang og stolt historie innenfor design av lamper og belysning. De har produsert lamper av høyeste kvalitet siden 1874. Louis Poulsen har alltid søkt, ikke bare å designe lamper, men også å forme lys og skape en atmosfære som får folk til å føle seg vel. De har hele tiden samarbeidet med anerkjente designere for å kunne lage nyskapende belysning.

Vi tar deg her igjennom noen av lampe-seriene:

Panthella

Panthella_LouisPoulsen_Lightup

Designeren og arkitekten Verner Panton (1926-1998) skapte Panthella sammen med Louis Poulsen i 1971. Pantons figurative og lekne design utstråler hans store personlighet. Uten å gå på akkord med kvalitet eller funksjonalitet fortsatte den verdenskjente dansken å utvikle nye materialer for de fargerike og fengslende rommene som han skapte ut av sine fristende design. Panthella skiller seg ut som et av Pantons viktigste designikoner med sin organiske form som speiler det mykeste lyset. Med sitt blendefrie lys er Panthella et vakkert eksempel på Verner Pantons strålende sans for å skape stemningsfull belysning. Lampene gir alltid et høyt komfortnivå med mykt, diffust lys. Panthella kommer som bordlamper i mange farger og størrelser, og som gulvlampe. Se alle Panthella lampene her.

AJ Familien

Louispoulsen_AJ_Lightup

Arne Jacobsen designet AJ-lampen for SAS Royal Hotel i København (Radisson collection) i 1957. I dag er AJ-serien ansett som den designen den danske arkitekten er mest kjent for over hele verden. De kommer som vegglamper, bordlamper og gulvlamper, og er representert i mange farger. Vegglampene er flotte å bruke på vegg over kjøkkenbenken, over speil på badet, i stuen og på soverommet. Se alle AJ-lampene fra Louis Poulsen her.

Patera

LouisPoulsen_Patera_Lightup

Patera taklampe fra Louis Poulsen er vakker å se på fra alle vinkler, lampen er bygget opp av små, diamantformede celler som er nøye designet for å reflektere blendefritt lys. Lampen avgir 360 graders lys som bader omgivende rom i et naturlig, jevnt og behagelig lys. Lampen kommer i flere størrelser og modeller. Patera er en lampe som passer godt i stuen over salongbordet, over spisebordet, på soverommet og i en hall eller trappeoppgang. Se alle modellene her.

 

 Louis Poulsen har ikoniske designlamper som hever interiøret. Det er tidløse lamper til alle typer interiør, hjemme eller på kontoret. 

 

Keglen

LouisPoulse_Keglen_Lightup

Keglen fra Louis Poulsen er en serie lamper med karakteristiske koniske skjermer. Skjermen og dens buede diffuser sørger for et behagelig, blendefritt og nedoverrettet lys. Et skånsomt lys sendes også ut oppover gjennom en jevn, diskret åpning i toppen av skjermene som gir den perfekte stemningen. Se og les mer om hele Keglen-familien her.

PH-Familien

LouisPoulsen_PHLampe_Lightup

PH-lampene, designet av Poul Henningsen er basert på prinsippet til designerens reflekterende treskjermsystem, som leder mesteparten av lyset nedover. Lampene sender ut et sidelys i tillegg til å belyse seg selv og gir en myk utstråling fra kjernen av lampen, lyset er 100% blendingsfritt. Den svært innflytelsesrike danske designeren og arkitekten Poul Henningsen(1894-1967), har hatt en enorm innvirkning på dansk tenkning og design. Hans arv er en integrert del av Louis Poulsen sin videre tenking på hvordan å design lys. PH-lampene kommer i mange forskjellige modeller og størrelser. De finnes som takpendler, bordlamper, gulvlamper og vegglamper, både i glass og metall.

Radiohus VL

Louispoulsen_VL45_Lightup

VL45 Radiohus-pendel gjorde et comeback i 2016. Lampen ble opprinnelig designet på 1940-tallet av den danske arkitekten Vilhelm Lauritzen i samarbeid med Louis Poulsen til byggingen av Radiohuset(det danske kringkastingshuset) i København. Pendelen har den opprinnelige designen, med messingoppheng og en skjerm med tre lag av munnblåst glass. De indre og ytre lagene er laget av klart, blankt glass, mens hvitt glass er brukt for det midtre laget. Kvaliteten på glasset sikrer et vakkert lys til rommet. Radiohuspendelen gir et ensartet, generelt og diffust lys. 

Hos Louis Poulsen finner du dekorative klassiske lamper, designet av ærede og verdensberømte arkitekter, samt ny design av moderne og nyskapende designere. Se mer av de fantastiske lampene fra Louis Poulsen her.