Lys opp kjøkkenet

12. mar 2024
Når du tilbringer tid på kjøkkenet, trenger du både et godt, funksjonelt lys for matlaging og en mer dempet atmosfære for en koselig middag med levende lys. Alle behov må oppfylles når du skal skape det perfekte kjøkkenlyset. I denne guiden vil vi gi deg våre beste tips for å skape en hyggelig kjøkkenstemning.
Takbelysning til kjøkken
Ved matlaging og arbeid på kjøkkenet er et godt funksjonelt lys avgjørende. Derfor er det en god idé å installere spotlights i kjøkkentaket ditt for å oppnå god totalbelysning. Her finner du våre takplafonder, de vil gi deg generelt lys på kjøkkenet. Ønsker du utenpåliggende spotter som vist på bildet under kan du se her. Spotskinner brukes også i stor grad for god grunnbelysning på kjøkkenet, se vårt utvalg her. Er du tidlig ute i byggeprosessen er det mange som ønsker å installere innebygde downlights i taket, de finner du her. Uansett hva du er på jakt etter av belysning finner du det her hos Lightup.
Lamper til kjøkkenøy
Mange nyere kjøkken har innarbeidet en kjøkkenøy hvor mye av arbeidet på kjøkkenet gjøres. Her er det også viktig med god belysning – du kan både lyse opp øya med innfelte spots eller velge en mer estetisk pendel som også gir en koselig stemning til rommet.
lamper til kjøkkenøy
Se våre takpendler her. 
Lamper til kjøkkenbenken

Det er lurt å sørge for et spesielt godt lys ved vasken og benkeplatene der maten tilberedes. Hvis du bruker downlights bør disse plasseres rett over benkeplatene slik at kroppen din ikke kaster skygger. Ellers er vegglamper eller pendler over benkeplaten også gode valg for både et vakkert og praktisk lys.

Du kan også velge å montere innfelte downlights, monterte downlights eller lekter under kjøkkenskap eller hyller, da dette gir et godt, direkte arbeidslys.

Invester i klassikere fra Louis Poulsen, lekkre lamper som hever ethvert kjøkken. På bildet over ser du AJ vegglampen, designet av Arne Jacobsen for Louis Poulsen i 1957.

 

Se flere vegglamper her. Både lamper med direkte belysning og indirekte belysning kan være riktig på veggen over kjøkkenbenk, dette avhenger i grunn av hvor god grunnbelysning du har fra før i taket og hva behovet for direkte belysning til benk vil være.

På bildet over ser du vegglamper fra det danske merket DFTP.

 

Norske Northern har mange fine lamper til kjøkkenbenk

 

For mer inspirasjon om belysning til kjøkken, se her!