Northern

11. apr 2023

Northern startet sin suksess i 2005. Northern har spesialisert seg på belysning, men har de seneste årene designet både møbler og interiør. De lager flotte designlamper og lar seg inspirere av nordisk natur og det spesielle naturlige lyset man finner i Norden. De jobber for å lage innovativ design med smarte løsninger og bruker både erfarne og unge "up and coming" designere. Designerne ønsker å fremme den nordiske arven gjennom spennende detaljer, naturlige materialer, høy kvalitet og kreativt design. Taklampen Over Me selger vi spesielt godt, da den kan brukes både i tak og på vegg. Over Me fra Northern en er også en baderomsgodkjent lampe. Med sitt enkle og stilrene design passer denne lampen like fint inn i det private hjem som i ett kontorbygg.

 

 

 

Butterfly ble designet av Sven I. Dysthe i 1964, opprinnelig for Høvik lys. I 2008 ble den igjen satt i produksjon hos Northern, som hadde lyst til å sette nytt lys på en norsk skatt. Lampen er unik, grunnet sin enkle form kombinert med den indirekte belysningen. Den kan henge alene, eller i kombinasjon med flere, eller på skrå- slik du selv ønsker det. En nydelig lampe, som gir et mykt, behagelig lys. 

 

 

Vi må også fremheve gulvlampe Oslo Wood, norsk klassiker. Oslo lampen ble designet av Ove Rogne i 2006, den finnes i flere utførelser og har raskt blitt en bestselger. Det er skogen og trærne rundt Oslo som var inspirasjonen for lampen. Trådene i skjermen og lyset som skinner mellom dem, minner en om lyset fra byen som skimtes mellom trærne. Selve skjermen er bevegelig, slik at en kan styre lyset. Her får du en uplight-effekt, noe som er fint der det er høyt under taket eller en ønsker en dus, indirekte belysning.

 

 

Snowball ble designet av Trond Svendgård i 2005, og er en tolkning av den klassiske Bauhaus lampen. Futuristisk, kubistisk og funksjonell. Stammen er laget av metall, og på toppen en rund kule av frostet glass. Lampen tar liten plass og kan derfor passe inn der det er trangt. Den er dimbar og gir generelt lys samtidig som den kan dimmes ned til stemningslys. Finnes også som bordmodell og i fargene matt messing, stål og matt sort.