Northern - Nordisk eleganse

31. mar 2023

Lightup er nå stolt forhandler av Northern. Northern designer lamper som er nordiske i ånden, men globale i stilen. Her finner du taklamper, vegglamper, bordlamper til alle hjemmets rom.

Northern har akkurat lansert en ny serie pendel lamper. Tradition pendel, designet av den norske designduoen Morten & Jonas, ser ut til å sveve mykt i luften. Lampene er tilgjengelig i tre former og vil skape en vakker atmosfære, komplementere innredningen din og forbedre opplevelsen av hjemmet.

Northern_TraditionTaklamper

Heng Tradition takpendel enkeltvis over en seng, spisebord eller sofa for å gi rommet en koselig følelse, eller sett den sammen for maksimal effekt selv når de er avslått. Les mer om lampene her.

Tradition_pendel

 

OSLO WOOD GULVLAMPE

Oslo Wood Gulvlampe, populært kalt Oslo Lampen, ble designet av Ove Rogne i 2006, den finnes i flere utførelser og har raskt blitt en bestselger. Det er skogen og trærne rundt Oslo som var inspirasjonen for lampen. Trådene i skjermen og lyset som skinner mellom dem, minner om lyset fra byen som skimtes mellom trærne.

Oslo_Wood_Northern

 

BIRDY LAMPEN

Birdy er en serie lamper designet av Birger Dahl i 1952, som nå produseres av Northern. I 1954 vant lampen, som den første norske lampe, gull i Milan Triennale. Lampen er like moderne og funksjonell i dag tross sin høye alder. I 2013 relanserte Northern Birdy-lampene. Nå etter nøye konsultasjon med etterfølgere av Birger Dahl-familien, har Northern brakt en original skisse som aldri ble sluppet i produksjon for første gang. Birdy Swinglampen gjenspeiler de sterke geometriske formene og myke, milde konturene til den langarmede lampen, og fortsetter å feire denne ledende interiørakitektens slående signaturstil og stadig relevante moderne designspråk.  Disse lampene er meget funksjonelle da hodet er bevegelig slik at man kan styre lyset dit man vil. Birdy kommer som vegglamper, bordlamper og gulvlamper og i mange fargekombinasjoner. 

 Se hele serien her.

Northern_Birdy gulvlampe

OVER ME

 Over Me kan brukes både som taklampe og som vegglampe, og passer inn nesten over alt. Lampen er godkjent for baderom og kan også fint henges i en trappeoppgang eller i et kontorlandskap. Over Me fra Northern består av en glatt metallramme og en avrundet glasskjerm, og Over Me sin avrundede skjerm avgir et diffust lys fra alle sine sider. Takket være det minimalistiske utseendet og evnen til å passe til en rekke overflater, er Over Me et fint valg av takplafond eller vegglampe til moderne hjem.

Northern_OverME

HEAT TAKLAMPE

Glitrende  metallnetting er utgangspunktet for denne skulpturelle pendellampen, som ligner en glødende lyssky når lyskilden er slått på. Lampen blir et vakkert blikkfang i rommet, den kommer både i messing og sølv, og i tre størrelser. Heat taklampe henger fint alene og i gruppe med flere. 

Heat taklampe Northern

BUTTERFLY

Butterfly ble designet av Sven I. Dysthe i 1964, opprinnelig for Høvik lys. I 2008 ble den igjen satt i produksjon hos Northern, som hadde lyst til å sette nytt lys på en norsk skatt. Lampen er unik, grunnet sin enkle form kombinert med den indirekte belysningen. En nydelig lampe, som gir et mykt, behagelig lys. Nå, nesten et halvt århundre etter den opprinnelige utgivelsen er hans ikoniske Butterfly vegglampe, sammen med det perforerte metallsøsterproduktet, nå tilgjengelig i en moderne svart og aluminiumsfinish.

Butterfly Northern

I løpet av sin kritikerroste 60-årige karriere etablerte Sven Ivar Dysthe en stil som var elegant, internasjonal og praktisk. 

Butterfly Northern

Se hele lampekolleksjonen til Northern her. 🖤